Kleding en uitrusting
Shirt Zorg voor een (redelijk) strak zittend T-shirt of ander sportshirt. Indien het shirt wijd en/of lang is, is het raadzaam deze in je broek te stoppen.

Broek
We adviseren een strakzittende broek/legging van dun en sneldrogend materiaal, de zogenaamde ’tight’. Koop er wel een met lange pijpen en ZONDER ritsen in de pijpen. Survivalteam Udenhout kan naar wens ook een team-tight aanbieden. Informeer tijdens een training hiernaar bij Jos Kuiper of mail Micha Slenters.

Teamjas
Er is ook een mogelijkheid (niet verplicht) om een teamjas aan te schaffen. Deze jas is een zogenaamde ’Soft-Shell’ van zeer goede kwaliteit. De jas is voorzien van diverse afsluitbare zakken en heeft een afritsbare capuchon. De jas is wind- en waterdicht en zijn verkrijgbaar in kinder- dames- en herenmaten. Voor meer informatie en bestellen mail dan naar Micha Slenters.

Schoeisel Over het algemeen voldoen hardloopschoenen met een grof profiel goed. Het is echter verstandiger om meteen trailschoenen aan te schaffen. Kies ook hier voor een goed zittend model met een grof profiel. Zorg dat het bovenmateriaal van een soort ’mesh’ is, zodat ingekomen water de schoen ook weer snel kan verlaten. Er zijn ook speciale survivalschoenen op de markt. Dit zijn over het algemeen degelijke schoenen, licht van gewicht en grof geprofileerd met een ’sticky’ rubber voor veel grip. Vraag op de training naar goed advies.

Koude omstandigheden
Bij kou en veel wind is het raadzaam om een thermo-shirt onder je trainings-shirt te dragen. Ook kun je eventueel een dikkere tight aandoen. Bij extreme kou adviseren wij om van (oude) ski-sokken de teen af te knippen en deze als een combinatie van ’armwarmer en want’ te gebruiken. Vlak voordat je gaat klimmen kun je de want opstropen zodat de handen vrij komen. Na het klimmem en tijdens het lopen kunnen de handen weer bedekt worden. Gewone handschoenen steeds aan- en uittrekken is geen optie.
Trailschoenen
Teamjas
Tight
Shirt